Minkä arvoista kultasi on?

Näin kullan hinta määräytyy

Otamme vastaan ja arvioimme kultaa eri muodoissa: muun muassa puhdasta kultaa, kultakoruja ja niin kutsuttua romukultaa. Kullan hinta ilmoitetaan ja maksetaan sinulle aina 24 tunnin kuluessa lähetyksesi vastaanottamisesta. Kullan arviointi tehdään aina saman menetelmän mukaan, jotta asiantuntijamme voivat antaa sinulle mahdollisimman tarkan kullanhinnan. Kullan hinta määräytyy alla esitettävällä tavalla.

1. Kullan karaattipitoisuuden tarkistaminen

Kullan hinta määritellään tarkistamalla kullan puhtauden eli karaattipitoisuuden. Karaattipitoisuus tarkistetaan erilaisten työvälineiden avulla esim magneetilla, koska muista metalleista poiketen kulta ei tartu magneettiin. Toinen apuväline on kuningasvesi, joka on yksi harvoista kultaan reagoivista kemiallisista yhdisteistä. Enimmillään kulta voi olla 24 karaatin pitoista (99,9 % kultaa). 24k kulta on kuitenkin niin pehmeää, että sitä harvoin käytetään koruissa. Suomessa yleisin karaattipitoisuus on 14k ja vihkisormukset ovat usein 18k kultaa.

2. Seuraavaksi kultaesineesi punnitaan

Karaattimäärän selvittämisen jälkeen punnitsemme kullan. Ennen punnitusta koruista poistetaan kaikki ylimääräinen, esim helmet ja kivet. Käytämme punnitsemisessa erittäin tarkkoja, EU-vaatimuksien täyttäviä jalometallivaakoja. Koska ostamme vain kultaa, esineiden mukana tulevat helmet ja kivet ovat meille arvottomia. Suosittelemme että irrotatte kivet tai helmet ennen meille lähettämistä mikäli haluatte säästää ne.

3. Lopuksi määräytyy kullan hinta

Kullan hinta määräytyy kullan karaattipitoisuuden, painon sekä vastaanottopäivän maailmanmarkkinahinnan mukaan. Kullan hinta ilmoitetaan sinulle välittömästi sähköpostitse arvioinnin jälkeen.

4. Maksu 24 tunnin kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta

Maksu kullasta suoritetaan 24 tunnin sisällä arvionnista. Voit seurata kultaesineittesi arviontiprosessin etenemistä kirjautumalla sisään Oma Sivuni -palveluumme kotisivullamme.

Tilaa ilmainen Kultakirjeesi

Päivän korkeimmat kultahinnat

24 karaatin kampanjahinta €/g

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Lue lisää meidän hinnoista ja ehdoista

Tilaa Kultakirje